11 Kasım 2010 Perşembe

Nilhan ve Eceden Haberler: Biz de okullu olduk :(

18 Ekim de bizim de kreş dönemimiz başladı. Yaklaşık bir ayı geride bıraktık. Şu bir ayda yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istiyorum.
İlk haftamız yarım gün olarak başladı.

İlk gün kızım bizi şaşırtacak derecede gülerek ayrıldı. Bay bay bile yaptı. Öğlene kadar herşey yolunda giderken, uykusunun da gelmesiyle ağlamaya başladı. Hemen aldık. Bu arada hiç bişey yemedik .
İkinci gün okula gitmek istemediğini açıkça söyledi.Ağladı. Yine bişey yemedi.
İlk hafta hep böyle oldu.
Ama üç haftadan sonra biz çoğu şeyi aştık. Adapte olmaya başladık sayılır. Sabah birkaç lokma da olsa kahvaltı yemeye başladık. öğlen uykumuz gelince uyku odasına geçip uyumaya başladık, aktivitelere katılmaya başladık ve hatta akşam artık ağlamadan servise binmeye de başladık. Neden çünkü artık servisin onu annesine getirdiğini kavradık.
Hala her sabah ağlayarak gidiyoruz ama kapıdan girene kadar da susuyoruz. Okulda öğretilen şarkıları evde kendi kendine söylemeye başladı. Bu çok güzel bir gelişme.
Bu arada evde ona kreşi sormuyoruz. Anlatmasını talep etmiyoruz. Neden mi? Çünkü kreş onun elinden herşeyini aldı : anneannesini, annesini , bahçesini, .... vs. Bu nedenle okula öfkeli. Kreş müdiremiz de ona şimdilik kreşi sormamızı tavsiye etti. İşe yaradı. Artık kendiliğinden anlatıyor bazı şeyleri. Şimdilik bizde durumlar böyle. Fakat önümüzde 9 günlük bir bayram tatili var ve ben kabus gibi korkuyorum maalesef. çünkü herşey sil baştan olacak :( umarım korktuğum başıma gelmez.

0 Comments: