8 Ağustos 2012 Çarşamba

Poposundan Anlayan Oğlum !



Bazı davranış modellerini örnek alabilmesi ve arada zaman geçirmesi adına, zaman zaman Caillou izler bizim Türker Kağan. Zaten evveliyatından beri Caillou ve ailesine gıcığım. Anlayış timsali boş gezer baba, sinirleri alınmış ve sürekli sırıtmaktan yüz felci geçirmesine ramak kalmış bir anne, pamuktan da pamuk bir büyükanne ve dede, süper arkadaşlar. Ha bir de kokuşmuş kıyafetler tabii. Hergün aynı şey mi giyilir yahu!

Tamam tabii ki biliyorum aşinalık adına öyle çizilmiş ama  türk aile tipine ve yaşantısına uygun değil bana kalırsa. Yine de NO PROBLEM: İzlesin. Arka bahçemize!! buz pisti  yapmamızı istemedikten, kayağa gidicem diye tutturmadıktan sonra sorun yok. Zira bir çok güzel davranış da öğrendi Türker Kağan bu çizgi diziden.

Yeni farkettiğim şey ise, bu Caillou konusunu tekrar düşünmeme yol açtı. Bu bücürün, bazı olumsuz davranışlarını ya da yanlış hareketlerini birebir taklit etmeye başladı Türker Kağan. O'nun gibi bisikletten düşüyor, sütten bıyık yapıp, "eliyle" siliyor, bana ne bana ne diyor ve saire.  Oysa, ben gıcık olsam da bir çok güzel davranışı var bu çocuğun ve pekala da onları örnek alabilir kendine. Sanırım bu bir süreç. Doğruyu yanlıştan ayırma süreci. Anlatmaya çalışıyorum elbette. Caillou böyle yapıyor çünkü, bu davranışın hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Son numarası ise, markette kaybolmak! oldu. Aklımı başımdan alabilirdi hap kadar bir market olmasa :))

Şimdilik anne takipte ve bu hatalı davranışı kopyalama şeysinin ne kadar devam edeceğini, uzaktan izleyecek. Gerekirse müdahil olacak elbet ama şimdilik değil.

3 Comments:

Nil said...

İçim dışım, sağım solum, önüm arkam Kayyu. böööğ

nil said...

Kayu'nun elbisesi sarı kırmızı ondan sebep ben çok fazla açmıyorum :P

Unknown said...

NİLOM AYNEN :) BÖÖĞĞĞĞĞ YANİ :)

nİLİM BEN DE AYNI DURUMDAYIM :)