23 Ağustos 2012 Perşembe

İDEALİZMİN KANATLARI VARMIŞ



Varmış evet. Annelikle idealizmi bir arada yürütüp de İDEAL ANNE olabilenlerinizin hastasıyım. Ellerinizden öperim. Ancak benim annelik maceramda idealizm uçtu gitti.

Başından beri, çeyrek delilik hali, tükürdüğünü yalama sanatı, cıkcıkladıklarına maruz kalma karması olarak gördüğüm annelik hallerimde radikal değişiklikler oluyor artık.

Türker Kağan, ideallerle, sistem ve rutinlerle büyüdü. 2 yaşına dek TV izlemedi mesela, yattığı saat, beslenme düzeni hiç değişmedi. Kitapları hep okundu, ağlaması gerektiği zaman ağladı elbet ama hiç ilgisiz kalmadı.

Oysa ikizleri ve tabii ki hala Türker Kağan'ı da büyütürken, bunların çoğu kuş oldu uçtu. Bir tanesiyle ilgilenirken, diğeri ağlama krizine girebiliyor, uyku saatleri az da olsa kayabiliyor ve neler neler. Bu iş yani ikisi ikiz 3 çocukla uğraşmak yalnız başına yapılacak iş değilmiş. Arz ederim !

Şimdi, her neyle sakinleşiyorlarsa o sunuluyor ikizlere, netbookumdan Twinkle Twinkle Little Star favorisi Feriş'in mesela. Ne kadar ağlarsa ağlasın, onu duyunca susuyor. Neyse ki ben söyleyince de sustuğunu farkettim de artık sadece yanında olamadığım anlar açıyorum. Sraper'iyıkarken ağlama krizine girerse mesela. Saatli beslenme de uçtu gitti. Feriş sadece memede susuyor bazen. Ve çaresiz emziriyorum.

Keza, minik bir GAZMAN olan Sarper' de öyle. Gaz çıkartabilmek için, en büyük yardımcısı dolu bir mide. Sık sık emiyor bu yüzden.

İlk 6 ay sadece anne sütü dedim hep ama yetmiyor. Maalesef 3. aylarından beri mama da dahil beslenmelerine. Bu da uçtu gitti.

Taviz vermediğimiz tek konu uyku gibi görünüyor. Günde 2 uyku ve bir gece uykusu. Eğer ilk 2 uykunun toplamı 5 saatin altında ise akşamüstü 45 dk 1 saat arası bir şekerleme. Buna da şükür.

Benm oğlum yapmaz, benim kızım yapmaz, ben asla çocuğuma..............  Artık bunlar yok annelik terminolojimde. Eskiye oranla çok daha sakin, geniş ve pimpiriksiz oldum. <herşey mümkün bu hayatta azizim. Güle güle idealizm, hoşgeldin tükürdüğünü yalama :)

0 Comments: