26 Ağustos 2012 Pazar

HAYATIMI KOLAYLAŞTIRAN ŞEYLER ...

(DİKKAT! BİRAZDAN OKUYACAĞINIZ POST, SANAL,GERÇEK,SUBLUMİNAL, AÇIK SEÇİK HERTÜRLÜ REKLAM ÖĞESİNİ BARINDIRMAKTADIR!!!)

Zor ama gerçekten zor bir hayatım var. Yardımcım yok, üç çocuğuma tek başıma bakıyorum. Babamız denizlerde. Falaan filaan. Bu hayatı kolaylaştıran şeyler de var elbet.Bunalrın hiç birinden vazgeçemem.

Türker Kağan:


Evdeki en büyük yardımcım. Çamaşır asma ( keyfi isterse), ikizlerin öte berisini bana getirme, kriz anlarında ikizlere şarkı söyleme, bezleri çöpe atma vs. Dünyanın en tatlı abisi O. Şaşırmıyorum, çünkü O'na abiliği öğreten bizim Mareşaldir ve O da dünyanın en tatlı abisidir.







Bebek Telsizim :
 Onun sayesinde balkonda keyif yapabiliyor, karşı dairedeki babanneye uğrayabiliyor, gürültülü işlerimi onlar uyurken kapılarını kapatıp yapabiliyorum. Taa  TKÇ'nin bebekliğinden beri kullanıyorum. Tatillerde, havuz başında, babamızla gemideyken. Her yerde. Olmazsa olmazlarımdan.










Oje Kurutucum:

Üç çocuk annesiyseniz ve hala inadına kokoşsanız, sizin de hayatınızı kurtarabilir :) 2 dakikada kupkuru tırnaklarım oluyor.







Ütüm:





Çok hızlıi kuvvetli. Fİşe takılıyken, bir süre kullanmayınca kendini kapatıyor, dokunmayınca buhar vermiyor ve masada ya da kumaşta unutsanız da yakmıyor. Aniden vikaklayıveren ikizlerle kaç kere evi yanmaktan kurtardı bu ütü ve haftada yıkanan 5-6 makina çamaşırı 2 saatte dümdüz etti :) Seviyorum seni Bosch Sensorsteam...




Netbookum:

Tv den usanıp, oyuncaklarından bayılınca şaak diye Chuck ve arkadaşları ya da Caiolluo açabilirim TKç ye ya da ikizlerin bayıldığı ninnileri dinletebilir. Ayrica eve kapalı hayatımın dışarı açılan yüzü..

Sanal Alışveriş Dünyalarıı:

En sık ziyaret ettiklerim:
 Migros Sanal Market: Ağır parçaları ya da aniden bitiveren şeyleri, kapıma kadar getiren Migros sanal market. Söz verdikleri saatte kapımda oluyorlar. Tek şart 50 tl üstü olması alışverişin. Meyva ve sebze çoğu zaman riskli ama diğer ürünlerde sorun yaşamadım.

Ebebek :  Özellikle hzılı teslimatı ve her aradığımı bulmam artılar, Eksisi ise bir çok ürünün piyasa fiyatlarının üstünde satılması. Ancak dışarı çıkamıyorsanız, ya da çıkınca taksi kullanmak zorundaysanız, çok da aldırmıyorsunuz. O gün saat 16:00 ya kadar olan alışverşim, ertesi sabah kapımda.  Şimdi yeni başlayan 2. el uygulaması da çok güzel. yepyeni ürünler, çok uygun fiyata var. Şuradan görebilirsiniz.

Garanti Bankası İnternet Şubesi: Otomatik ödemelerim, borsa ne gerekiyorsa popomu kaldırmadan yapıyorum. Seviyorummm..

Telefonum: O olmasa ben olmazdım. Netten ulaşamadıklarıma, eşime dostuma, herşeye, heryere telefonum sayesinde ulaşıyorum.

Dominos : Evet bazen yemek yapamıyorum, yetişmiyor 3 çocukla :)))

Termosum:  Mama suyumuzu her daim hazır tutuan minik yardımcım. Hımm :)

Popo Karıştırıcısı :
Çağla, bunu Viyanadan geitrdi. Bunu bebeğin poposuna takıosunuz ve içeride biriken ne var ne yok dışarı çıkıyor 4-5 saniye içinde. Gaz sancısına kaka sancısına birebir. özellikle çoook ciddi bir gazman olan Sarper'in hayatını kurtardı. Gavur yapmış Abiciiim :))

Diş Jelimiz:
Uyarıyı yoksay

 Feri Kızı, ayına başına bakmadan diş çıkartmaya başladı ama ne çıkartmak. Yer gök inliyor. Saatlerce. Piyasada bilinen tüm jelleri denedik, Calgel, Dentinox ve unuttuğum bi tane daha. Olmadı. Ta ki Kamistad ile tanışana dek. 1-2 dk da kesiyor huysuzluğunu ve Feri Kızı kuzuya dönüyor. Şiddetle öneririm.




İkiz Pusetimiz:

Ebebek'in 2.el mağazasından aldığım bu puset ile, ELE GÜNE muhtaç olmadan zyaretlerimi ve ufak tefek ticaretlerimi gayet güzel halledebiliyorum. Böylelikle TKÇ'yi parka götürebiliyor, pazardan taze sebze meyve alabiliyor ya da bir AVM de kafa dağıtabiliyorum :))








Oyun Halımız:

Ben ufak tefek işlerimi yaparken ya da ikizlerden birini emzirir, yıkar vs ile uğraşırken diğerini ya da ikisini oyalayan bebek bakıcım. Oyun halımız. Gerçi TKç, tavan yapan kıskançlık anlarında, geceleri içinde uyuyor :) Hey allahım :)








İkiz Emzirme Yastığım:

Şurada  enine boyuna anlatmıştım zaten. İki bebeği tek tek değil de aynı anda emzirmek, her günüme fazladan 2- 2,5 saat katıyor.











Can Dostlarım :
Nilhan'ım. Dünya kadar işinin arasında her daim, dırdırıma katlanan , kaprisimi çeken, kuruntularumı gideren geyiklerime yol gösteren, uzak ama yakın dostum..
Dünyanın bir ucundan derdimi dinleyen, evlatlarımın süt anası Çağla'm :)
Geiyiğin dibinde yaşadığımız Nagehan^'ım :)
Bir pazar gini yaa acaip bunaldım diye ağlamam karşılık 3 gün içinde kapımda bitiveren Ezgim :)

Siz olmadan olmazdı :)

Kendim:

Ya evet, ego bu :) Amam ben olmasam, bunların hiçbirini yapamazdım. Acaip pratik zekam, eli çabukluğum, sabrım, azmim.. Ahh ben.. Satırlara sığmam aslında ama  :))) Mesela, geçen akşam,ikisi aynı anda popolarını yırtarcasına ağlayan ikizleri aynı anda, aynı bebek küvetinnde, aynı filenin üstünde yıkadım. Seviyorum kendimi :)


9 Comments:

cakedekor said...

nilüfercim gülümseyerek okudum yazdıklarını:))harikasın,birde bunları yazmaya fırsat bulabiliyorsun ya helal olsun sana:)allah kolaylık versin,herşeyin üstesinden gelebilrisin sen..sevgiler......

Unknown said...

Özledim Elif :) Çok teşekkürler..

ezgi-duru said...

Bu zamana kadar bu yazıyı görmemiş olmamın utancıyla ne yazacağımı bilemiyorum aslında:(( Uzun süredir seni ve kuzularımı ihmal ettim, farkındayım. Ama insan kendini bile ihmal etmişken, saçmasapan şeyleri dert edip, hayata küsmüşken, bu naçizane özürünün de kabul edilmesini isteyebilir değil mi?:(( Sizi çok seviyorum ve çoookkk özledim yamuk prensesim ve cüceleri...

Gülay Akbal said...

Merhabalar...
Yazinizin uzerinden bayagi bir gecmis ama sormam gerek popo karistirici dediginizi turkiyede bulmak mumkunmu. Benim kizim 2 aylik inanilmaz gazli ve 1 haftadan uzun bir süredir kaka yapamiyor. Fitille yaptiriyoruz. Bunun gecici oldugunu biliyorum ama o alet cok ilgimi cekti. Biraz daha anlatursaniz cok sevinirim .
Sevgiler

Unknown said...

Sevgili Gülay Hanım,
Maalesef yok o alet bizim ülkede. Ancak serum hortumu da aynı işi görüyor. Maksat yumuşak ve ortası delik bir hortum. Ucunu zaytinyağı ya da vazeline batırısanız, rahatça kullanabilirsiniz. bizim alet de zaten 3. ayda yırtıldı. Serum hortumu kullnadık.

Kabızlık için, zeytinyağı sürebilirsiniz poposuna. Mama ağırlıklı besleniyorsa, bir çat kaşığı zaytinyağını biberona koyabilirsiniz. Kulak çubuklarıyla popoyu uyarmak da iyi bir çözüm. Sevgiler.

Gülay Akbal said...

Himmm serum hortumu ilginc.
Kizim emiyor ama sanirim kabizlik hem buyume atagindan dolayi hemde benim beslenmemden dolayi oldu. Kabizlik ile beraber ( kabiz derken kati diskilama degil sadece diskilamamayi kastediyorum. Yoksa fitille gayet normal kivamda kakasi)beslenmemde muz ve pirinc tuketimi arttirdigimi fark ettim. Ufak bir arastirmayla beraber anneyi kabiz yapmayan gidalar bebegi yapabiliyor.
poposunu zeytinyagli kulak cubuguylami uyarmadi. Enjektör ile poposuna zeytinyagimi sikmadim (fitil ile ayni gorevi gorecegi icin) zeytinyagimi icirmedim (1 cay kasigi ki bebege zarar vermedigini bildigim icin) bir anne doktorunun her alt degisiminde biraz vazelini poposunun icerisine iteklemeyi onermis ve cok isine yaramis. Onu bile deniyorum. Ama nafile. Fitil olmadan yapamio simdilik. O bile fitilden hemen sonra degil. 1-2 saat icinde. Biraz uzun yazdin kusura bakmayin. Biz anneler bu konuda cok dertli olabiliyoruz. Belki fikir okur. Birde en son serum hortumunu ne sekilde ve nasil kullaniyoruz. Ne kadar iceri sokmak gerekio. Yanlis bir sey yapmayalım 😊

Unknown said...

Geç gördüm üzgünüm :( Serum hortumunun ucuna biraz vazelin sürüp, bir parmağınızın bir boğumu kadar yaklaşık 3 cm içeri itmeniz yeterli. Pırtlarmoni senfonisi başlar ardından. Gaz kabızlığın en büyük sebebi zira.

Gülay Akbal said...

Estağfurullah. Az once son yazinizi okudum. Soylenecek cok sey ve neredeyse hic bir sey yok. Umarim en kisa zamanda evlatlariniza ya kavusur yada daha cok zaman gecirebilirsiniz.
bizim kaka yapamama sorunumuz uriner enfeksiyondanmis. 3 gundur hastanedeyiz ve bir 5 gun daha buradayiz sanirim. Serumu antibiyitigi yer yemez 2 gun ne var ne yok bosaltti :)
Cok sevgilerimi yolluyorum. Uzulmeyin ne olursunuz. ..

Unknown said...

Çok şükür, çok sevindim. Umarım tekrarlamaz.. Geçmiş olsun.