7 Nisan 2011 Perşembe

Tırtılım Kelebek Oldu


Baharın gelmesiyle beraber değişiklikler var Bıdıko'da.  Dönüşüm demeli hatta buna. Kafka bile hayal edememişti bu kadarını. Bilirsiniz F.Kafka'nın bu fenomen olmuş hikayesinde böceğe dönüşen Gregor Samsa anlatılmıştır. Bence Fran Kafka bu kitabı yazabilmiştir çünkü oğlumu tanımamıştır.

Türker Kağan değişti. İster metamorfoz diyelim buna ister değişim. Yıllardır kulaklarımıza  okunan şehir efsanesi meğer gerçekmiş a dostlar. " Yaramaz çocuk büyüdükçe sakin, sakin çocuk ise büyüdükçe yaramaz olur !"

Türker'in yaramazlıklarına yetişemedikçe bu efsaneye sarılıp, umutsuzca umut ederdim. Oğlum büyüdü müü yoksa bu kadar düşüne düşüne anası Secret mi yapmış oldu bilemeyeceğim.

Amma ve lakin:

Gününün 2/3 sini odasında ve sakin oyunlarla geçiriyor artık. Genelde kitap "okuyor".
Acıkmadıysa ya da merak ettiği birşey olmadıysa yanıma gelmiyor. Ortaklaşa oyunlarımıza, mızıkçılık yapmadan katılıyor. Annesi de kendisi de daha çok keyif alıyor.

Uyku süresi uzadı.

Yemekler zaten pek sorun olmamıştı ama artık hiç sorun olomuyor. Ohh diyorum.

Toplu taşıma araçlarında, çoklukla sakin olurdu ama takside resmen delirirdi. Birkaç zamandır kuzu kuzu yanımda ya da kucağımda oturuyor.

Babacığı işe yolcu ederken huysuzlanmıyor, öpücük yollayıp "baabaaaa" (baybay) diyor.

Ev dışında geçirdiği zamanlarda, bebek arabasında çok sakin oturuyor ve kendi kendine oyalanıyor.

İşte böyle, oğlum dönüşüyor mu yoksa sadece büyor mu bilemem. Ama başına her ne geliyorsa gelmeye devam etsin. Annesi de babası da bu durumdan pek memnun :)

Nazar değmesi Bıdıko'ma :)

6 Comments:

İkiz Annesi said...

41 kere maşallah yakışıklı paşaya.
darısı başıma inşallah:))

necla said...

maşallah canım benim nazar boncuğunu loyduğun iyi olmuş hep böyle olsun darısı yaramaz bıdıkların başına

Unknown said...

İkiz Annesi: :)))))) darısı başına. Bizim kitap listesinde bir kitap var. Çocuğunuza sınır koyma diye. çok faydasını gördük.Tavsiye ederim.
Necla: Teşekkür ederiz :)

Nil said...

eyvah nilüm ne dedin sen. yandım ben desene. benim kızım hep akıllıydı. hiç yormadı beni. bu ne demek şimdi " al guardını bekle " mi?

harbiden tırtıldı. birebir şahidim. eceden küçük olmasına rağmen ece nin bile yapmadığı tırmanmalar, zıplamalar, ve daha anlatamayacağım bir sürü atraksiyonları vardır türkerin :)

Cagla Ela Yayla said...

masallah oglusuma..

betul said...

aman aman masaallah diyelim ozaman. nazarlar uzak dura oglusdan