16 Mart 2011 Çarşamba

Sonunda Yaptım !!

Evet, oydu buydu derken sonunda saçlarıma şu Brezilya Fönü denen, esas amacı nano-keratinle bakım yaptırmak olan ama süreçiçinde saçlara 6-8 ay arası düzlük vermek için de kullanılan işlemden bahsediyorum.Epeyce araştırdım. İnceledim, yaptıranları okudum. Kolay olmadı karar vermek. Son dönem saçlarım okadar kötü haldeydi ki ne olsa bundan kötü olamaz deyip soluğu kuaförümde aldım.

Tırstım tabi başlangıçta. Ama saçlarım yıkanıp kurutulduktan sonraki hali:



İşte böyleydi. Bir ahır dolusu inek sanki saçlarımda koşturmuştu. Bu artık çok yorucu olmaya başladı benim için. Avuç avuç jöle kafamda. Hani çözüm olsa amenna. Off yani. Bu hali de görünce hadi hadi dedim Müjgan'a. çabuk ol.

Önce saçlarınızı özel bir şampuanla yıkıyorlar ve kurutuyorlar. Sonra, aynı boya yapar gibi, bir karışım sürüyorlar tüm saçınıza ve 1 saat bekliyorsunuz.



O 1 saatin sonunda saçlarınız sürekli fönlenerek düzleştiriliyor. Ardından pressle bir daha. Uzunca bir süreç yaklaşık 2-2,5 saat sürdü. Saat 13:00 gibi başladık. 17:30 da çıktım kuaförden. Sonra 4 gün yıkamıyorsunuz saçlarınızı ve her gün bu presleme işlemi tekrarlanıyor. Yarında ordayım yani. Tam sonuç pazar günü alınacak.

Bu 4 saatin neticesinde kafamda tiftik yumağı şöyle bir hale gelmişti :


Allahıımmm bu bir rüya olmalı. Çayır gitmiş,inekler gitmiş. Saçım insan saçına benzemiş. Mutluyum şu an. Aynaya bakıp duruyorum. Yıkayınca hafif bir düzleme gerekebilirmiş bu görüntü için ya da iri dalgalı kullanabilirsin dedi Müjgan.

Benim işlemimi yapan Müjgan oldukça ehil bu konuda. Piyasaya göre de oldukça uygun fiyatlı  yapıyor. Ben ilk araştırdığımda 1000 lira gibi rakamlara ulaşmıştım. Yuh demiştim.

Türker' de bu durumdan memnun. Gülüp saçlarımı okşuyor, anneee aççç aççç ( saç) diyor. Artık elinin saçlarıma düğüm olmasından kurtuldu kuzum :))

Şimdi kahvemi düz ve yumuşak saçlarımla içicem ben. Yarın görüşürüz :) Ay çok mutluyum hehehe :)

5 Comments:

İkiz Annesi said...

Güle güle kullan canım saçlarını.Gayet güzel olmuş:)

Unknown said...

hehehe :) Teşekkürler İkiz Annesi. çok mutlandım :))

Nil said...

Nilüm çok güzel olmuş. ben çok beğendim. sen de mutluysan daha ne olsun di mi ama :)

Cagla Ela Yayla said...

mutluluk ne demek ucuyo nilhan:) güle güle kullan bebik!..cok yakismis.

MinikAdimlar said...

çok güzel olmuş nilüüü çok beğendim bende güle güle kullan..