10 Mart 2011 Perşembe

Bitmeyen Şarkı !!!!!!

Bugün eve dönerken (taksiden indik, apartmana girmek üzereyiz, toplam mesafemiz 4 metre !) mahaleden bir  hanım, bana söyleniyor. "Şimdikiler( o ben oluyorum) evde oturmak bilmiyor, bu havada çocuk dışarı çıkar mı ? Yazık değil mi ?" Sertçe " Siz konuşmasaydınız şu an evde olacaktı, 2 dakika daha bu havada tuttunuz bizi!" dedim. Suratında dili de pabuç kadar ifadesiyle orda kalakaldı bizim mahalleli hanım. Ya çocuk gelmiş iki (2)  yaşına, bu yaşına kadar sefil etmeden, öldürmeden bakmışım işte. Hadi yeni doğduğu zamanlar karışandan görüşenden nefes alamazdık. Ama hala mı karışılır be kardeşim ? Kimseye birşey dediğimiz yok da kendi büyüttükleri sanki, mükemmel sağlıklı, harika zekalı, olağanüstü kavrayışlı vsvsvsvs çocuklar. Söylemlerin hepsinde kendileri bu işi hal etmişler ve ben/biz acemilere de destek olacakmış havaları. Bu bitmeyen bir şarkı. Yıllar boyu her anne dinleyecek. Bu şarkılardan oluşan bir CD hazırlansa nasıl olurdu acaba ?

BİTMEYEN ŞARKI
MAHALLEDEN SESLER HALK! KOROSU



1- AĞLIYOR BU ÇOCUK AÇTIR AÇ DİGEL GEL (ANONİM)
2- BU SICAKTA YAZIK YAVRUYA SOKAĞA ÇIKILIR MI KİBAR YAR ( ANONİM)
3- UYKUSU VAR UYKUSU BAK HALİNE. UYKU SAATİ DE NEYMİŞ BERİ GEL  ( ANONİM)
4- BU HAVADA BU KIYAFETLE ÜŞÜR BU ÇOCUK ÜŞÜÜR LOY LOY( ANONİM)
5- EMZİRMEYLE OLMAZ O İŞ MAMA VER MAMA TEY TEY ( ANONİM)
6- KAÇ ÇOCUK BÜYÜTTÜK BÖYLE ŞEY GÖRMEDİK ( KAYNANA)
7- SEN BÖYLE YAPARSAN BU ÇOCUK TEPENE ÇIKAR AMANIN DOSTLAR ( ANONİM)
8-BU YENİ ADETLERLER BÜYÜYEN ÇOCUKTAN HAYIR GELMEZ ( KAYNANA)
9- BİZ ÇOCUĞUMUZU SALLADIK DA NE OLDU ? KENDİ KENDİNE UYUYACAK DA ALİM Mİ OLACAK CIR CIR CIR ( KAYNANA)

Her lafa maydonoz "büyükler" ve hiç sizi tanımadan bu şarkıları söyleyen mahalle halkı... Ağzı açık kalmış şekilde bu şarkıları dinleyen yeni / eski anneler.

Ben kısaca siz büyüttünüz sıranızı savdınız, bana karışmayın diyorum. Siz neler diyorsunuz ve siz hangi şarkıları dinliyorsunuz ?



7 Comments:

Nil said...

bu albümde 7 numerolu beste favorimdir. nerden temin edebiliriz albümün tamamını :)

Unknown said...

hahaha... kendin dolduruyorsun tatlım. otomatik kayıt.

Cagla Ela Yayla said...

kvalide anne dirdiri hic yasamadim biliyosun yalniz geldim yalniz gidiyorum elosu buyuturken ama kisacik ziyaretlerimde kpederimin yok bu cocugun corabi SIKMIS, yok basinin altina yastik koy, gece süt ver ondan uyaniyor gibi telkinlerine bile delirmisligim vardir.. mahalleki teyzeler burda olmadigi icinde sansliyim galiba yoksa aynen delirmistim..

dynamis said...

:))) süpermiş ya herbiri günlük hayatta sık sık dinlediğimiz şarkılar.ben en çok hepsinin remix i olan biz kaç tane çocuk büyüttük herhalde bir bildiğimiz vardır tey tey tey i dinliyorum :)

Unknown said...

:))) Dynamis, hoşgeldin bu vesileyle :)) Seni görmek ne güzel. Walla kv karşı dairemde, ben eskiden sık sık dinlerdim bunları. Şimdi görüşmüyoruz. Artık nostalji albümü oldu hahahaha

özlem said...

Ha ha ha koptum vallahi süper...

Hilal said...

alıştırma bu çocuğu böyle:D

en çok duyduklarımdan. onlar konuşmaktan yorulmayacaklar, o nedenle ben gülüp geçmeyi tercih ediyorum artık :D