10 Kasım 2010 Çarşamba

Bu Bir Pes Ediş İtirafıdır ya da Mrs. Hogg'un Fıslayışı

Çok üzgünüm, gerçekten çok çok üzgünüm. Olmuyor işte. 3 Gündür yazmıyorum blogumuza. Oğlum neredeyse saat başı uyanmaya devam ediyor.
Tracy Hogg ile çıktığımız yolun uyku kısmından vazgeçtiğimin resmi beyanıdır bu yazı.
Gündüz  E.A.S.Y.  rutinimizde ve gündüz uykulaırmızda herşey yolunda. Sorunsuz ilerliyor işin bu kısmı.  İştahı düzeldi, yemek saatlerinde artık mızmızlanmıyor. Kendi başına çok rahat vakit geçiriyor. Arda Efe ya da abisiyle oynarken neredeyse çoğu zaman benim varlığımı bile unutuyor. Biberon zamanı, yemek zamanı, uyku zamanı gibi durumlarda yanıma gelip sıkıntısını söylüyor ve gidiyor. Bunlar harika ve çok çok mutluluk verici. Lakin gecede 3 kere uyandığı için bu yönteme başlamıştım ben.
25 gün azimle, uykusuz gecelerime ve yıpranan sinirlerime aldırmadan yürüttüm. Rutini oturana dek 2 hafta evden dışarı çıkmadım. Sanırım, hatta eminim, ne gerekiyorsa yaptım.
Uyku ritüeli, yatır-kaldır, şş-patt , uyutmak için uyandır vsvsvsvsvsvsvs. Ancaaaak, Uyku ritüelinde başarılı , uyku vaktini anlıyor Türker Kağan.
Gecede 3 kere uyanıyor diye üzüldüğüm ve deliksiz uyuması için uğraştığım oğlum, saat başı uyanır hale geldi.
Normal rutin uyanmalarına, uyutmak için uyandır yaptığım saatleri de ekledi ve gecede minimum 6-8 uyanma yapmaya başladı.
Ben yanında olmadan ya da elimle oynamadan uyumaz hale geldi. Tamam sallanmıyor ya da memede uyumuyor ancak bu hal de bir kendi kendine uyuyan bebek hali değil.
Ne oldu şimdi ? Şu oldu Mrs.Hogg gündüzlerimizi cennete, gecelerimiz cehenneme çevirdi. Uyku ile ilgili okumadığım kitap kalmadı, kafayı yedim, delirdim, uyku labaratuvarı açabilecek donanımım oldu ama oğlum deliksiz uyuyamadı.
Artık yatırmıyorum,, kaldırmıyorum şşşlamıyorum pattlamıyorum. Uyutmak için de uyandırmıyorum. Demek ki böyle olmayacak.
E.A.S.Y. den ayrılmamakta kararlıyım. Ancak uyku için Ferber yöntemini uygulamaya karar verdim. Ne olacak?
En fazla gene uyumayacak. Ha öylemi ? Uyumasın. Ama ben her yöntemi denemiş ve içim rahat olarak, uykusuz bir bebeğe sahip olduğumu kabulleneceğim.
Bugün ferber yönteminin 2. günü. Denemelerimizi Ferber Denemeleri Kategorisinden okuyabilirsiniz.

0 Comments: