10 Kasım 2010 Çarşamba

2. HAFTADA FERBER DEĞERLENDİRMESİ

2 haftayı geride bıraktık Ferber Yönteminde.
Ağlatmaya kıyamam, aman da aman dediğim, ağlamadan uyusun diye 28 gün uyumadığım oğluma sadece eziyet etmişim. Bunu anladım. Ferber yöntemi boyunca yaptığı ağlamaların süresi, ağlamadan uyusun diye uğraştığım zamanda gece uyanığ ağlamalrının yarısından az.
Şimdi tek pişmanlığım bu yöntemi Türker 6 aylıkken yapmamış olmak. Bu kadar zaman içinde çoktan herşey yoluna girmişti bile.
Neler oldu bu iki haftada :
Uykularımız
Gece uykularına tamamen tek başına yatmaya ve uykuya dalmaya alıştı. Artık son 5 gündür ortalama 1-2 dk da mızırdanmalar kesiliyor. Bugün sadece 10 saniye söylendi o kadar. Dün de neredeyse öyle.
Gece uyanmalarımız 0-2 aralığında gidiyor. Bu da azalacak zamanla biliyorum. Diş çabaları, yürüme çalışmalarının  heycanı epeyce etkiliyor Türker'i. Emerek ya da sallanarak  uyuyan aydaşları gecede 4-6 defa arası uyanıyor.
Babamız da çok sevinecek ve şaşıracak oğluşunun bu durumuna.
Gündüz uykularında da başladık Ferber uygulamaya. Şimdilik yol almış sayılmayız. Uykuya dalış süremiz 15-5 dk arasında oluyor ortalama olarak. Azalıyor günden güne. Ancak uyku süremiz tam bir felaket. Eskiden 2-3 saat uyurken şimdi 40-60 dk arası uyanıyor ve çığlıklarla. Mümkün değil tekrar uyumuyor. 2 hafta deniycem, eğer düzelme ya da gelişme görmezsem başka bir çözüm bulucam.
Davranışlarımız
Odasında sakince kendi kendine oynayabilme süresi epeyce arttı. Dış uyaranlara da bağlı olarak 10 dk ile 30 dk arasında oyalanabiliyor. Arada gelip, kucaklama öpücük depolayıp gidiyor. İştahı iyice düzeldi. Sorun kalmadı bu konuda diyebilirim, bir tek kahvaltı öğününü sevemedi Türker. Çalışıyorum ve yeni şeyler bulmaya uğraşıyorum.Bunu da aşacağımızdan eminim.
Açlık, uyku ve diğer ihtiyaçlar bastırmadıkça oldukça sakin bir yapıda olmaya başladı. Tekrar melek günlerine döndü oğlum.
Ben
Bana bişi olmadı daha. Hala en geç 2 saatte bir uyanıyorum. Kendime de Ferber uygulamayı düşünüyorum. Deliksiz uyuyan bir yapım hiç olmadı ve Türker için bu kadar çabalamam da bu yüzden. Doğru uyku alışkanlıkları kazansın diye.
Ancaaak, oğlumun sakinliği bana da yansıdı. Geceleri sık uyanmaya devam etsem de akşamlarım daha huzurlu artık. Birşeyler yapabiliyoru, kitap okurken oğlum uyanmaz deyip odaklanabiliyorum, duş yapabiliyorum ötesi var mı ?
Daha özgüveni yüksek ve sakin bir anne oldum artık. Oğlumu biliyor ve tanıyorum. Ne istiyor, neye ihtiyacı var anlıyorum. Bu da Tarcy Hogg sayesinde oldu.
Netice-i Karar:
Ya ya ya şa şa şa Richard Ferber çok yaşa !

0 Comments: