8 Ekim 2010 Cuma

Neden Bu Blogu Yazdım ?

6 aylıkken melekten şeytana dönüşümü başlayan Türker’le ilgili maceralarımdır bu blogun konusu.

Bir sürü blogcu anne var. Akıllı anneler.  Duymuşlar, araştırmışlar, bebekleri daha minikken uyku düzeni tutturmuşlar. Sonuç almış, mutlu olmuşlar.

Türker 6,5 aylıktı. Memede uyuyan, sakin pek de bir sorunu olmayan bir bebekti. Ama okuduklarımdan gördüm ki memede uyuma alışkanlığı ilerde ciddi sorunlara yol açabilirmiş.
Hatta yaşamaya başladım. Gecede 5-6 saat melek gibi uyuyan oğlum, nasıl olduysa 2 saatte bir uyanmaya deliler gibi memeye dalmaya başlamıştı. Yorgun, uykusuz, ha uyandı ha uyanacak tedirginliğiyle yaşamaktan sıkılmıştım.

Tam da bu sırada babamızı, bitanemizi yolladık 5 aylığına denizlere. Baş başa kalmıştık Oğluşla. Bana göre tam da sırasıydı uyku düzeni oluşturmanın.

Okudum araştırdım  ve hekimden sorma çekenden sor diyerek annelerin yazdıklarına baktım. Bloglarında yazmışlar. 2 gruptular. Tracy Hogg metodunu uygulayanlar ve Ferber metodunu uygulayanlar.

Ferber'i eledim. Ne oğluşa kıyabilirdim ağlasın diye ne de sabrım elverirdi. Biliyorum huyumu yarım bırakıcam. Şu Tracy'ye bi kulak ver bakayım dedim kendi kendime.

Okudum tekrar blogları, yazıları. Sanıyorum ki tereyağından kıl çekicem. Tabii canım. Üç blog oku, bebeğin uyusun.

Yine de Türker başardı. Üç günde yatır-kaldır la kendi kendine uyumaya. Tam oluyor derken hastalandı, ben hastalandım, Türker tekrar hastalandı. Analık duyguları depreşti. Yazıııık, hasta uyumasın bi başına. Alıver kızım koynuna ne olacak ki ?

Bu 2 ay sürdü. Olduk 8,5 aylık. Sonra  Türker melekten şeytana, ben de aman çok iyi anneyimden noluyor bu çocuğa, ne istiyor, niye bana yapışık niye ağlıyor, niye yemiyor gibi sorularla kafası allak bullak olmuş bir anneye dönüştük.

Baktım olmayacak. Dayanamayacağım. Türker 9 ay 1 haftalıkken aldım kitabı. 2 Gece de hatmettim.

Şimdi bu blogu yazdım. Çünkü baktım blogcu annelere, herkes  aklını kullanmış, bebekler küçükken başlamış rutine oturtmaya. Benim en büyük korkum bu aya gelmiş bebeğe bu nasıl uygulanır idi. Şimdi belki 9 ay üstü bebeklerini düzene sokmak isteyen anneler olur, benim gibi çekinceleri olur. Ben ne yaşadım yazayım istedim. Çünkü bu anlatan bir blog aradım. Varsa da bulamadım büyük bebeklerle ilgili. Bir kişi faydalansa, tuşlara basan parmaklarım sevinir.

Neredeyse online bir blog benimki. Her gün yaşadıklarımı yazıcam ilk başta. Ve daha neler neler. Ama önce bi uyusun Oğluşum. Ben de bir dinleneyim :)

0 Comments: